Bjørn Tidmand

Bjørn Tidmand har i snart 50 år leveret folkekære dansktop-hits. Hvem kan ikke synge med på ”Lille sommerfugl”? Eller ”Rosen er rød, min ven”? Dette er blot to af mange dansktop-hits som vi igennem årerne har hørt fra Bjørn Tidmand.

Bjørn Tidmand begyndte som ung mand i Københavns Drengekor under Mogens Wøldike. Bjørn Tidmand havde talent og da han blev lidt ældre tog han jobs rundt omkring på byens restauranter. Her optrådte han bl.a. i Bjælkehuset i Søndermarken, på restaurant Puk og på natklubberne Flamingo og Valencia.

I 1957 medvirkede Bjørn Tdmand på TV i den dengang meget populære udsendelse ”Soldaterstafetten”. I 1959 debuterede han på plade med sin danske fortolkning af ”Only Sixteen” (”Seksten et halvt”)

Bjørn Tidmand har deltaget i det Danske Melodi Grand Prix to gange. I 1963 blev han nummer to med ”Amiga mia”, og allerede året efter fik han sit helt store gennembrud, da han vandt med ”Sangen om dig”, der tog danskerne med storm.

1967 blev året hvor Bjørn Tidmand fik to helt store pladehits: ”Nu tager jeg til Dublin” og ”Du skal ikke gi mig roser” og året efter udgav han ”Lille sommerfugl”, der blev dette års største hit med over 100.000 solgte plader.

Årene efter disse var Bjørn Tidmand en af landets største og mest succesrige solister og helt frem til midten af 1970’erne havde Bjørn Tidmand utallige hits. Her kan nævnes ”Lille amor”, ”Når det bli’r sommer igen”, ”En lille gylden ring”, ”Palmoma Blanca” og mange flere.

Fra midten af 1970’erne kunne Danmarks befolkning ikke blot lytte til Bjørn Tidmand – de kunne også se ham i sit TV-show ”Mellem to stole” som han lavede sammen med sin gode ven og kollega Gustav Winckler.

Op gennem 1980’erne dukkede Bjørn Tidmand endnu engang op på hitlisterne med ”Snevalsen” og ”Hallo Mary Lou”. Senest i 1994 havde han endnu et hit på dansktoppen, nemlig: ”Der er intet i verden som min pige”.

Igennem hele sin karriere har Bjørn Tidmand været fast inventar på Dansktoppen og i radioprogrammet Giro 413. Bjørn Tidmand har opnået både guld-, sølv- og platinplader.

Med Bjørn Tidmand på scenen er du sikker på en fest med gode gamle klassikere som der kan danses til og synges med på når han møder op med sin guitar. Er i klar til at ta’ en tur med til Dublin?

Kontakt Dansktop Booking for yderligere information om Bjørn Tidmand.

Særpriser på Bjørn Tidmand ved arrangementer på plejehjem, institutioner.

75 91 00 86